In cadrul programului de vară din acest
an, vom lucra in grupuri restrânse de copii, iar majoritatea activitătilor, vor avea loc in aer liber.
Prin intermediul activitătilor desfasurate in programul de vară, copiii isi dezvoltă aptitudinile si isi stimuleaza creativitatea, distrându-se si invățând in acelasi timp,iar noi ne propunem să ii ajutam sa isi petreacă vara intr-un mod atractiv, relaxant si educativ, programul fiind structurat pe teme săptămânale:
„Săptămâna distractiei” – bătaie cu baloane/pistoale de apă
„Săptămâna bunelor maniere” – Povestim despre bunele maniere si care este importanta lor. Invătăm sa ne comportam corect la masa.
„Săptămâna gastronomiei in culori” -Fiecare zi a săptămânii, reprezinta o culoare, iar noi vom realiza gustări/salate delicioase si sănătoase, in functie de culoarea zilei.
„Săptămâna Carnavalului” – „Carnavalul personajelor din povesti”. Ne vom costuma in personajul de poveste preferat.
„Săptămâna art&craft” – Confectionare măsti,
origami, pictură, modelaj, realizare planșe și machete cu diferite teme.
„Saptamana de dezvoltare personala” – Dezvoltarea increderii in forte proprii, ridicarea stimei de sine, coordonare, imaginatie, creare
„Săptămâna poveștilor” – „Relaxare si povesti”. Povestile au o importantă majoră in dezvolatarea copiilor nostri, iar eroii preferati din povesti, devin prieteni si modele, pentru ei.
„Săptămâna jocurilor copilăriei” – Jocul si educatia prin joc, ajută foarte mult la dezvoltarea comportamentului social. In fiecare zi avem activitati distractive outdoor, in curtea gradinitei: sotronul, statuile muzicale, elasticul, baba oarba, ratele si vânătorii, etc.
„Săptămâna naturii” – Plimbări si jocuri in parc, desene pe asfalt. Vom deveni cercetași si vom explora minunile mediului inconjurător, parcurgând exercitii si jocuri de dezvoltare personală (coordonare, atentie, memorie si imaginatie in aer liber).
„Săptămâna experimentelor” – Copiii iubesc experimentele, ce presupun imbinarea diferitelor materiale, culori si ingrediente. Teme propuse:
-„Paharele buclucase”
-„Oul plutitor”
– „Balonul saltaret”
-„Baloane cu săpun”
-„Curcubeul din farfurie”
„Săptămâna concursurilor sportive”– Activitătile sportive sunt esentiale pentru dezvoltarea armoniasă a copilului. Vom pune in practica o serie de concursuri distractive, in functie de vârsta.
Masuri igienico-sanitare aplicabile în toate sediile Comunitatii Luca, o data cu reluarea cursurilor, din data de 15 iunie:
-Dimineata se va face un triaj extrem de strict: Măsurarea temperaturii fiecarui copil, cu termometru non contact, examinarea lui de catre asistentul medical, pentru evaluarea starii generale de sanatate. In cazul in care copilul prezinta simptome de raceala, nu i se va permite accesul in gradinita.
-La sosirea in unitate, personalul gradinitei va trece prin triaj.
-Tot personalul gradinitei va purta echipament de interior (hainele de exterior vor fi pastrate în saculeti cu fermoar, la vestiarul personalului) .
-Se vor folosi masti, incaltaminte de interior, manusi de unica folosinta.
– Toti copiii vor fi preluati de cadrele didactice la intrarea in sediu. Accesul parintilor/insotitorilor in gradinita este interzis.
-Spalatul si dezinfectatul mâinilor este obligatoriu la sosirea în sediu, pentru toata lumea, fara exceptie.
– Nu este permisa intrarea in sala de grupa cu haine de exterior. Fiecare copil va avea un rând de haine de schimb, iar la intrarea in unitate vor fi ajutati de catre personalul gradinitei sa isi schimbe hainele.
-La intrarea in unitate sunt montate dispencere automate cu dezinfectant.
-La bai sunt montate dispencere cu sapun lichid si solutii dezinfectante, in conformitate cu normele în vigoare.
-Toata vesela va fi cloraminata la intervale de timp în conformitate cu siguranta starii de sanatate a copiilor.
-În toate sediile Luca, vom folosi pe perioada noptii lampile UV, pe care le-am achizitionat în numar suficient.
-Ca masuri suplimentare, toate sediile noastre au fost super-igienizate, s-au facut renovari, s-au dezinfectat toate suprafetele.
-Numarul de copii în fiecare grupa va fi unul limitat (în functie de normele aplicabile fiecarei categorii de vârsta).